MASSAGES

Positieve effecten van massage
healing fusion 025.jpg.1

Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.

1.    Balans voor lichaam en geest 

(In onze Westerse cultuur wordt denken en doen belangrijker geacht dan simpelweg voelen. Massage is een goede manier om denkprocessen tijdelijk tot rust te brengen en op deze manier uw lichaam te voelen en beter contact te maken met uzelf.)

2.    Rust en ontspanning

3.    Blokkades opheffen

4.    Pijnklachten verminderen
(Massage kan veel verschillende klachten verzachten: rugpijn, last van nek en schouders, koude voeten of slechte circulatie, hoofdpijn, verkrampte spieren, etc)

5.    Ademhaling verbeteren

6.    Spijsvertering & Bloedcirculatie verbetering

7.    Afvalstoffen verwijderen uit het lichaam                                                               (Door massage worden afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijderd waardoor genezingsprocessen versneld zullen worden. Massage zorgt voor een sneller herstel en soepelheid van de spieren.)

8.    Verlichting van spanning en stress

9.    Hernieuwde levenslust

10.Tegen slapenloosheid

11.Vernieuwde energie, inzichten en bewustwording
(Een massage is de tijd om op te laden, een tijd volledig voor uzelf. Diepe ontspanning tijdens een massage verhoogt de bewustwording van lichaam en geest. Dit kan helpen om inzicht te krijgen in de aard en mogelijke oorzaak van pijn en klachten.)

12.Beter in je vel zitten

13.Stimuleert het zelfherstellend vermogen van ons lichaam
(Massage werkt helend en kan op verschillende gebieden waardevol zijn. Het kan preventief gebruikt worden, maar ook om gezondheidsproblemen te verminderen en soms zelfs genezen. Massage helpt op verschillende manieren die samen een gevoel van fysiek en mentaal welzijn creëren.)

14.Goed voor het versterken van ons immuunsysteem
(Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke klachten die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans.

15.Vermindert hoeveelheid stresshormoon
(Cortisol, adrenaline)

16.Vermeerderd endorfine en oxytocine in de hersenen
(Geluksgevoel)